Ruth Stuut

Voor perfecte gemixte sausjes en dressings

Wanneer je een salade maakt, is deze natuurlijk niet af zonder een goede dressing. In de supermarkt is de keuze enorm, maar ook zelf maken is een goed idee. Het is eenvoudig, en je kunt de smaak helemaal zelf bepalen. Het enige wat soms een beetje vervelend kan zijn, is het mengen van de ingrediënten. Maar daar hebben we nu dé hack voor ontdekt! 

Melkopschuimer

Misschien heb je ‘m al in huis, en anders is het apparaatje wel voor een prikkie te krijgen: een kleine melkklopper. Ideaal om melk mee op te schuimen voor je bakkie pleur, maar je kunt er dus veel meer handige dingen mee doen. Op TikTok kwamen we een video tegen waar met het apparaatje een prachtig gladde dressing wordt gemaakt, super handig! Op de video zie je hoe alle ingrediënten samen in een kom worden gedaan, en in een handomdraai tot een gladde, luchtige en egale dressing worden geklopt. Dat maakt je salade helemaal af!

@epicurious Trust @thatemilyfarris: Your handheld milk frother can and should do double duty as a tool to make mixing salad dressing easier. Video by @Urmila Ramakrishnan ? original sound – Epicurious

Mooie, gladde structuur

Vooral wanneer je ingrediënten als mayonaise, verse kruiden of hummus gebruikt kan een dressing behoorlijk gaan klonteren. Eindeloos kloppen met een vork leidt toch niet altijd tot het perfecte resultaat, en dat kan best vervelend zijn. Nu we deze hack hebben ontdekt hebben we zin om eens lekker te gaan experimenteren met dressings en sausjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lekker simpele knoflooksaus? Misschien ben je fan van poké bowls, dan geven deze sausjes je misschien voldoende inspiratie om aan de slag te gaan.

Wij zijn overtuigd van deze lifehack, en kunnen niet wachten om ‘m zelf te gaan testen. Het werkt dus perfect voor dressings voor salades, maar we dachten óók aan lekkere sausjes en marinades! Waar ga jij deze hack voor gebruiken?

Lees ook: Is het écht nodig om de oven altijd voor te verwarmen?

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Adobe Stock