Ingrediënten
  • 125 gram spekreepjes
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • Snuf knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels bloem
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 3 grote (melige) aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 120 milliliter slagroom
  • 125 gram cheddarkaas, geraspt + extra om te serveren
  • 200 gram maïs
  • 2 bosuitjes, fijngesneden + extra om te serveren
29 juli 2019

De ultieme zomersoep!

Mocht het nog niet duidelijk zijn: wij zijn dol op romige soepen. Zo probeerden we al tig soepen uit en maakten we onlangs deze kaas-maïssoep met spekreepjes. Het gerecht was overheerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Lees hieronder hoe je de zomerse kaas-maïssoep maakt.

Het is ook nog eens makkelijk om te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Bak de spekreepjes krokant in een grote pan. Schep de spekreepjes er daarna uit. Gooi het vet van de spekreepjes weg als je de soep net iets minder vet wilt maken of laat de roomboter achterwege. 
  • Smelt de roomboter in de pan en voeg de ui toe. Breng de ui op smaak met wat knoflookpoeder, zout en peper.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Schenk de bouillon erbij en roer opnieuw goed door. Voeg daarna de blokjes aardappel toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken. Roer af en toe door.
  • Schenk de slagroom in de pan en voeg de cheddarkaas toe en roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Doe de maïs, het grootste gedeelte van de groene ui en het grootste gedeelte van de spekreepjes in de pan en kook 1 minuut mee.
  • Serveer de soep met de overgebleven spekreepjes en groene ui en met nog wat extra cheddarkaas.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Zo maak je zelf de allerlekkerste dipsaus voor je chips ooit!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 125 gram spekreepjes
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • Snuf knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels bloem
  • 960 milliliter kippenbouillon
  • 3 grote (melige) aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 120 milliliter slagroom
  • 125 gram cheddarkaas, geraspt + extra om te serveren
  • 200 gram maïs
  • 2 bosuitjes, fijngesneden + extra om te serveren