Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 volle eetlepels olijfolie
  • 1 ciabattabrood
  • 2 knoflooktenen
  • 2 stronkjes rood- of witlof
  • 4 plakken gerookte pancetta
  • 2 kroppen (baby) Romaine sla
  • 10 cherrytomaten
  • 2 gegrilde rode paprika's (uit pot)
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 citroenen
  • 40 gram Parmezaanse kaas + extra als garnering
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 volle eetlepels magere yoghurt
  • 1 scheutje worcestersaus
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 bosje verse basilicum
13 september 2018
30 min.
4 pers.

Een betere Caesarsalade dan deze ga je niet vinden

Topchef Jamie Oliver is van alle markten thuis. Niet alleen weet hij de lekkerste Mediterraanse gerechten op tafel te toveren, ook een klassieke salade als een Caesarsalade gaat hij niet uit de weg. Wie had ooit gedacht dat een simpele salade als deze nóg smaakvoller kan worden? Geloof ons, het is Jamie gelukt om deze te maken!

Een perfecte Caesarsalade voor elk moment van de dag.

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg hier de kipfilets op en wrijf ze in met wat zout, peper, paprikapoeder en de olijfolie.
  • Vouw het bakpapier over de kipfilets heen en sla ze plat met een deegroller tot ze een dikte van ± 1,5 centimeter zijn.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de kipfilets goudbruin (ongeveer 3 tot 4 minuten per zijde).
  • Snijd de ciabatta in vier dikke plakken en leg ze in een grillpan of op het grillrooster in de oven. Rooster beide zijden totdat er zwarte grillstrepen ontstaan.
  • Pers de knoflooktenen voor de dressing uit boven een blender. Voeg hier het sap van de citroenen, de Parmezaanse kaas, ansjovis, magere yoghurt, worcestersaus, rodewijnazijn, mosterd en verse basilicum aan toe.
  • Blend de dressing tot een glad en egaal geheel. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Wrijf de gegrilde ciabatta plakken in met een halve knoflookteen en snijd de plakken vervolgens in ‘soldaatjes’.
  • Snijd de onderzijde van de rood- of witlof eraf. Snijd ze vervolgens in kwarten en bak deze samen met de pancetta een aantal minuten in een grillpan.
  • Snijd de kroppen (baby) Romaine sla in grove repen en leg dit als basis in een grote schaal of op een snijplank.
  • Verdeel de ciabatta-soldaatjes over de sla heen.
  • Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de gegrilde paprika’s in repen. Verdeel ook deze over de salade heen.
  • Besprenkel de gegrilde lof met een scheutje balsamicoazijn en mix alles goed door elkaar. Verdeel de lof over de salade.
  • Snijd de kipfilets in repen, verdeel dit over de salade en schenk de dressing lichtelijk over het geheel.
  • Verkruimel de pancetta en strooi dit samen met de tuinkers als topping over de salade heen.
  • Schaaf eventueel met een dunschiller nog wat Parmezaanse kaas over de Ceasarsalade heen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Pastasalade met gegrilde kip en pestosaus

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Jamie in 15 minuten | Beeld: videostill, YouTube 

Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 volle eetlepels olijfolie
  • 1 ciabattabrood
  • 2 knoflooktenen
  • 2 stronkjes rood- of witlof
  • 4 plakken gerookte pancetta
  • 2 kroppen (baby) Romaine sla
  • 10 cherrytomaten
  • 2 gegrilde rode paprika's (uit pot)
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 citroenen
  • 40 gram Parmezaanse kaas + extra als garnering
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 volle eetlepels magere yoghurt
  • 1 scheutje worcestersaus
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/2 bosje verse basilicum