15 min.
2 pers.

Mensen die een koolhydraatarmdieet volgen kunnen deze pannenkoekjes ook eten

Bloem, eieren en melk vormen voor de meeste pannenkoeken de basis, maar dat betekent niet dat het niet makkelijker kan. Zo maak je deze cream cheese pannenkoeken met maar twee ingrediënten. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar deze pannenkoeken zijn heerlijk romig!

Om je vingers bij af te likken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de eieren in een kom en klop luchtig. Voeg daarna de roomkaas toe en eventueel vanille-extract voor de smaak en blijf kloppen. Doe dit een aantal minuten.
  • Laat het beslag even rusten en verhit ondertussen een koekenpan met anti-aanbaklaag. Is je koekenpan al wat ouder en blijft beslag vaak aan de bodem plakken? Doe dan een beetje boter in de pan. 
  • Schenk een deel van het beslag in de pan en bak het pannenkoekje tot de bovenkant droog is. Draai om en bak nog een minuutje. Blijf dit doen tot je beslag op is.

Lees ook: Recept: super snelle gevulde omelet met roomkaas en avocado

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Net Feed Daily | Beeld: Videostill YouTube Debora Schultz 

Ingrediënten
  • 110 gram roomkaas
  • 4 eieren
  • Vanille-extract, optioneel