Op deze manier is het supermakkelijk om een zoete aardappel te poffen

Een zoete aardappel in de magnetron poffen is verreweg de snelste manier om ze te bereiden. Het enige dat je nodig hebt is vijf minuten van je kostbare tijd. Zit je in de knel qua tijd tijdens de drukke doordeweekse avonden? Dan is dit absoluut de optie beste voor jou.

Aardappels poffen

De Hollandse pieper poffen we al jaren, dus waarom zouden we dat met een zoete aardappel niet kunnen doen? Hoewel de zoete aardappel geen familie is van de Hollandse aardappel, is het ook mogelijk om deze groente in de magnetron te bereiden. Begin met het wassen van de zoete aardappel. Zorg dat al het vuil van de groente afgewassen is, laat de schil zitten en prik met een vork meerdere gaatjes rondom de aardappel. Let op, steek je vork niet volledig in de aardappel, kleine gaatjes zijn voldoende.

Keukenpapier

Scheur twee vellen keukenpapier af en maak deze vochtig met koud water. Knijp het vocht uit het keukenpapier en wikkel de vellen om de zoete aardappel. Leg de aardappel op een magnetronbestendig bord en zet in het midden van de magnetron. Let op dat je ook de randen van de zoete aardappel goed bedekt en vouw indien nodig het keukenpapier hier losjes om heen. Het vochtige papier zorgt voor een stomend effect, waardoor de aardappel van binnen goed gaar wordt.

Zoete aardappel in de magnetron

Het is afhankelijk van de grootte van de zoete aardappel hoe lang deze in de magnetron moet en op welke stand je de magnetron zet. Gemiddeld genomen kunnen de aardappelen 3 tot 5 minuten in de magnetron. Kleine aardappelen hebben aan 3 minuten genoeg, grotere aardappelen kunnen beter 5 minuten in de magnetron. Zet de magnetron op 700 of 800 Watt.

Knapperige schil

Houd je van een knapperige schil om de zoete aardappel heen? Haal dan na de bereiding in de magnetron het keukenpapier van de groente af. Leg de aardappel vervolgens op een bakplaat en plaats ‘m in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 16 à 17 minuten. Door de zoete aardappel eerst in de magnetron te poffen om vervolgens in de oven te stoppen, bespaar je jezelf al gauw de helft van de kooktijd.

Lees ook: Gevulde zoete aardappel met groenten en geitenkaas

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: WikiHow | Beeld: Videostill Delish