Ingrediënten
  • 1000 gram runderstooflappen
  • 400 milliliter runderbouillon (van blokje)
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels bloem
  • Klont boter om in te bakken
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote zure appel
  • 2 uien
  • 400 gram wortelen
  • 250 gram champignons
  • Snuf kaneel naar smaak
  • 800 gram aardappelpuree
11 oktober 2018
30 + 3,5 uur min.
4 - 6 pers.

Jachtschotel is een perfect herfstgerecht

Nu het weer steeds kouder en grimmiger wordt, hebben we de neiging om ook onze gerechten hierop aan te passen. De ovenschotels, stamppotten en stoofgerechten komen langzamerhand weer op tafel te staan. Nog een gerecht dat perfect in dit rijtje past is de jachtschotel met runderstoofvlees!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd het rundervlees in blokjes en meng het in een grote schaal met de bloem.
  • Verhit een flinke klont boter in een stoofpan en bak het vlees rondom aan.
  • Snijd de uien fijn en voeg toe aan het vlees.
  • Schenk de azijn erbij en voeg de tomatenpuree en suiker toe en roer erdoor. Blus af met de bouillon.
  • Doe de laurier en kruidnagel erbij en laat 1,5 uur stoven.
  • Bak ondertussen de champignons in een aparte pan en snijd de wortel in stukjes.
  • Voeg toe aan het stoofvlees en laat nog eens 2 uur stoven.
  • Proef of de stoof goed op smaak is en of het rundervlees zacht is geworden.
  • Maak ondertussen de aardappelpuree en snijd de appel in ringen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe het stoofvlees in een ovenschaal. Verdeel de helft van de appelringen er over.
  • Dek af met puree en verdeel hier de andere helft appelringen over.
  • Bestrijk de bovenzijde met een beetje boter en bestuif met een beetje kaneel naar smaak.
  • Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: appeltaart met Baileys, kaneel en karamel

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Leuke Recepten | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 1000 gram runderstooflappen
  • 400 milliliter runderbouillon (van blokje)
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels bloem
  • Klont boter om in te bakken
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote zure appel
  • 2 uien
  • 400 gram wortelen
  • 250 gram champignons
  • Snuf kaneel naar smaak
  • 800 gram aardappelpuree