Maayke

Lekker voor de lunch of bij de middagborrel

We zijn gek op Italiaanse recepten. Zo schreven we laatst over de oer-Hollandse stamppot met een Italiaanse twist en de beste manier om de allerlekkerste Italiaanse antipasti samen te stellen. Nu is het tijd voor deze overheerlijke Italiaanse muffins van bladerdeeg gevuld met parmaham, feta kaas en groene pesto. 

Handige tip: maak een paar extra muffins om mee naar werk als lunch mee te nemen. Even opwarmen en klaar!

Wat heb je nodig? (voor 10 muffins):

  • een muffinvorm/bakplaat
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 80 gram parmaham, in plakken
  • 200 gram fetakaas
  • pijnboompitten
  • 1 ei

Voor de groene pesto

  • een verse basilicumplant
  • Parmezaanse kaas (vlokken of poeder)
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de 10 bevroren plakjes bladerdeeg uit elkaar en laat ze ontdooien. Vet de muffinbakplaat in met wat boter en zet dit aan de kant.
  • Begin met het maken van de groene pesto. Voeg de verse basilicumblaadjes, pijnboompitten, wat Parmezaanse kaas, een scheutje olijfolie en een snufje zout in een vijzel of blender en mix tot een gladde substantie. Voeg eventueel iets extra’s van de ingrediënten toe om de groene pesto naar wens te laten smaken.
  • Leg op elke plak bladerdeeg een plakje parmaham, een halve eetlepel groene pesto, wat gebrokkelde feta kaas en een aantal geroosterde pijnboompitten.
  • Leg het belegde plakje bladerdeeg op een muffinvorm en druk het geheel goed op z’n plaats. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe zodat er een dicht pakketje ontstaat.
  • Kluts in een kommetje het ei en strijk met een kwast het ei over de muffins heen.
  • Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
  • Haal ze uit de oven wanneer het bladerdeeg goudbruin van kleur is. Even laten afkoelen en eetsmakelijk!

Lees ook: Willen we dit weten? In deze pizza’s zitten de meeste calorieën

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Kookfans ©