Welke pizza is de slechtste keuze qua calorieën?

Er zijn maar weinig mensen te vinden die er niet gek op zijn: pizza. Je hebt ze in alle soorten en maten en wij lusten ze eigenlijk allemaal wel. Met kaas, vlees of eentje met tonijn: kom maar door met die pizza’s! Natuurlijk weten we dat er erg veel calorieën in een pizza zitten, maar sommige zijn erger dan anderen.

Niet dat het heel veel uitmaakt, want van pizza moet je gewoon genieten. Maar dít zijn de pizza’s waar het meeste calorieën in zitten…

Pizza salami

Pizza’s met vlees bevatten over het algemeen genomen het grootste aantal calorieën. Zo kan een diepvriespizza met salami maar liefst 1200 calorieën bevatten. Ook een pizza shoarma tikt lekker aan, zeker als er ook nog eens kaas bij op zit. Ook pizza’s met sauzen zijn vaak caloriebommen. Dat komt omdat vlees, kaas en sauzen vaak veel vet bevatten. Daarom is een absolute topper wel de klassieker pizza carbonara speciale. De combinatie van vlees, kaas en saus zorgt voor een bijzonder hoog aantal calorieën dat wel kan oplopen tot 1500!

Beste keuze

Welke pizza kan je dan beter kiezen als je op de calorieën let? Pizza’s met veel groente en weinig vlees en kaas bevatten vaak veel minder calorieën, namelijk ongeveer 750 per stuk. Dat komt omdat er minder vet en meer groente op zit. Je kunt ook een kleinere pizza nemen, het delen of eentje met minder toppings! Tegenwoordig heb je in het koelvak ook veel pizza’s met een groentebodem, dat scheelt ook al erg veel.

Maar, als jij zin hebt in een lekkere vette pizza moet je die vooral eten natuurlijk!

Lees ook: Yes, we hebben ‘m: het imitatierecept voor de tonijnsalade van de La Place

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels