30 minuten + 6 uur wachttijd min.
5 pers.

Een verfrissende combinatie van rosé en ijs

In 2016 werd frosé benoemd tot hét zomerdrankje van het jaar, maar daarna verdween de bevroren rosé weer even naar de achtergrond. Tijd om ‘m weer uit de (ijs)kast te halen, want ook nu is deze combinatie nog hartstikke lekker. We maken hem met watermeloen en munt voor extra frisse smaken. Ook als de zon niet schijnt, dwingen we de zomer gewoon af met deze frosé. Moeilijk is het niet, dus aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina. 

Wat ga je doen?

  • Schenk de rosé in een ijsblokjesvorm en plaats deze minstens 6 uur (of een nachtje) in de vriezer.
  • Snijd de watermeloen in blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Zorg ervoor dat de blokjes elkaar niet aanraken, zodat ze niet aan elkaar vast vriezen. Plaats de bakplaat ook in de vriezer. Past dit niet? Gebruik dan een groot koubestendig bord. Laat de watermeloen minstens 2 uur bevriezen.
  • Maak de muntsiroop. Doe hiervoor de suiker en het water in een steelpannetje en verwarm op halfhoog vuur. Blijf voortdurend roeren totdat alle suiker is opgelost. Voeg dan de munt toe en breng de siroop aan de kook. Draai het vuur uit zodra de siroop kookt. Laat 15 minuten staan. Zeef de siroop om de muntblaadjes eruit te halen. Bewaar de siroop in de koelkast totdat het tijd is om de frosé te maken.
  • Doe de rosé-ijsblokjes, bevroren watermeloen, muntsiroop en citroensap in een blender of keukenmachine. Blend totdat alles is gemengd en er een romig ijs ontstaat. Verdeel de frosé over drankglazen en garneer met een takje munt.
  • Proost!

Ook lekker: zomerse witte sangria met galiameloen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: videostill Total Wine & More

Ingrediënten
  • 750 ml rosé (hoe donkerder van kleur hoe beter)
  • 450 gram watermeloen
  • 100 gram suiker
  • 120 ml water
  • 10 verse muntblaadjes
  • 60 ml citroensap