Ingrediënten
  • 750 gram krieltjes
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60 milliliter milliliter karnemelk
  • 20 gram volle mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel verse tijm
  • Snuf peper
  • 1 bosuitje, versnipperd
  • 1 geroosterde paprika, gesneden
  • Verse takjes peterselie, fijngesneden, naar smaak
Christel
50 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 750 gram krieltjes
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60 milliliter milliliter karnemelk
  • 20 gram volle mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel verse tijm
  • Snuf peper
  • 1 bosuitje, versnipperd
  • 1 geroosterde paprika, gesneden
  • Verse takjes peterselie, fijngesneden, naar smaak

Hiermee krijg je een extra frisse aardappelsalade

Als we mogen genieten van prachtig weer met warme temperaturen, halen we vaak snel de barbecue uit de schuur. Niets lekkerder dan (nep)vlees grillen op de barbecue. Maar barbecuen zou barbecuen niet zijn als er geen bijgerechten zijn. Zo mag het stokbrood niet ontbreken en ook de aardappelsalade hoort op tafel te staan. En die aardappelsalade is nog lekkerder als je ‘m zelf maakt.

Door karnemelk te gebruiken krijg je een frisse aardappelsalade.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Maak de aardappelen schoon en doe ze in een grote pan met ruim water. Je hoeft de krieltjes niet de schillen. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de krieltjes tot ze zacht zijn en giet af.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schenk een scheutje olijfolie over het bakpapier en doe de krieltjes erop.
  • Druk elke aardappel plat met de bolle kant van een lepel. Let op dat de aardappelen nog wel intact zijn.
  • Schenk ook wat olijfolie over de aardappeltjes heen.
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de krieltjes in 22 tot 25 minuten goudbruin. Draai de aardappelen na 15 minuten om.
  • Doe ondertussen de karnemelk, mayonaise, honing en tijm in een kom en roer dit tot een egaal geheel. Voeg eventueel wat meer mayonaise toe voor een romiger resultaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de aardappelen toe en roer deze goed door het mengsel.
  • Vouw als laatst de bosui, paprika en peterselie door de salade.
  • Bewaar in de koelkast.

Lees ook: Zo maak je een heerlijke pittige eiersalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Country Living | Beeld: videostill Clean & Delicious