redacteur
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram krieltjes
  • 300 gram broccoliroosjes
  • 2 zalmmoten
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 1/2 theelepel dille
  • 1 eetlepel melk
  • Zout en peper
  • Handje geraspte kaas

Een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag

Doordeweeks zijn we vaak druk en hebben we niet altijd tijd of zin om lang in de keuken te staan. Maar we willen natuurlijk wel lekker eten. Gelukkig gaat dit prima samen. Deze ovenschotel met broccoli, krieltjes en zalm is hier het perfecte voorbeeld van. Het maaltje is heerlijk romig door de crème fraîche en geraspte kaas en staat binnen een half uurtje op tafel. Wat wil een mens nog meer?

Deze ovenschotel geeft een andere invulling aan de term fastfood.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de ovenschotel:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de krieltjes in tweeën of vieren. Kook ze vervolgens samen met de broccoliroosjes voor ongeveer 5 tot 10 minuten in een pan met kokend water. Wanneer je voorgekookte krieltjes gebuikt, hoef je ze niet meer voor te koken.
  • Snijd de zalm in stukjes. Doe de gekookte krieltjes, broccoliroosjes en stukjes zalm in een ovenschaal.
  • Meng in een kommetje de crème fraîche met de melk, dille en een snufje zout en peper. Giet dit over de aardappeltjes, broccoli en zalm in de ovenschaal. Meng vervolgens alles een beetje door elkaar.
  • Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet hem gedurende 15 minuten in de oven.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: mac ‘n’ cheese met 5 kazen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill