redacteur
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 350 gram (vegetarisch) gehakt
  • 500 gram snoepgroente tomatenmix
  • 15 verse basilicumblaadjes
  • 4 naanbroden naturel
  • 200 gram witte kaas
  • 4 handjes rucola

Geef eens een twist aan je broodje!

Een broodje kaas is natuurlijk een prima lunch, maar zo nu en dan heb je gewoon zin in iets anders. Als je een wat uitgebreider maaltje wil maken, zijn deze naanbroodjes met gehakt ideaal. Ze doen sterk denken aan een pizza door de toppings, maar er komt geen deeg aan te pas. De bodem is van Indiaas naanbrood geeft een unieke twist aan dit gerecht. Je hoeft hem alleen maar te beleggen en je schuift ‘m zo de oven in. Smullen maar!

Een heerlijke variatie op het pizzabroodje.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de naanbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak het fijngehakt op hoog vuur gaar.
  • Snijd intussen een derde van de tomaten in kwarten en de basilicumblaadjes fijn.
  • Haal het gehakt van het vuur en meng de gesneden tomaat en basilicum erdoor.
  • Leg de naanbroden op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verkruimel de witte kaas en verdeel de helft ervan over de broden. Schep vervolgens het gehaktmengsel erop en verdeel de rest van de kaaskruimel over de naanbroden.
  • Schuif de naanbroden in de oven en bak ze gedurende 10 minuten. Wissel de platen halverwege om, zodat beide broden even goed doorbakken zijn.
  • Haal de naanbroodjes met gehakt uit de oven en garneer ze met een handje rucola.
  • Eet smakelijk!

Tip: Je kunt het gehakt natuurlijk ook gemakkelijk vervangen door een vegetarische variant!

Lees ook: 7 tips om van oud brood toch nog een lekker hapje te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AH | Beeld: Videostill AH