Yentl Feenstra
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 150 tot 250 melk
  • Anti-aanbak pan

Handig als snelle snack voor wanneer je niets in huis hebt

We horen je al denken: een pannenkoek met maar één ingrediënt? Dat was ook onze eerste reactie toen we TikTok afstruinden en deze lifehack tegenkwamen. Een 3-Michelin sterren-chef plaatste hier een filmpje en sindsdien gaat de video viraal. 

Pannenkoek met slechts één ingrediënt

Weet je nog die ene keer dat je per ongeluk je melk van het fornuis vergat te halen? Grote kans dat jouw eerste reactie was om het vuur uit te zetten en de substantie – al schrapend – de prullenbak in te verplaatsen. Voor dit geniale recept(je) is het laten opdrogen van die melk nou juist het geheim: laat je melk in een pannetje staan, dan droogt de melk op tot een pannenkoek.

Easy does it

We kunnen ons alvast een tal van situaties indenken waarin dit handig van pas komt… Je komt terug van het sporten en beseft je dat je niks eiwitrijks in huis hebt. Je hebt je kind beloofd pannenkoeken te bakken maar bent de ingrediënten vergeten. Je date verwacht een ontbijtje maar je voorraadkast verwacht net zo goed gevuld te worden.

Zo ga je te werk – voor zover je het werken kunt noemen:

  • Schenk de melk in de pan. Je hoeft je niet per se aan de hoeveelheid milliliters te houden, zorg er gewoon voor dat het voor een paar centimeter bedekt is.
  • Zet het fornuis aan en laat het koken.
  • Wanneer de melk begint te bubbelen en een soort huid vormt, zet je het fornuis lager.
  • Zo laat je ‘m vervolgens zelf zijn werk doen totdat de bodem een goud-bruin kleurtje heeft en makkelijk eraf te halen is. Voilà!
@avozmechef Crepes de solo 1 ingrediente #homemadefood #singluten #sinazucarañadido #recetasdeverano #newrecipe #videorecipe #fyp #foryou #parati #recetassanas #recetasquefuncionan #chefprivadoadomicilio ? Paris – Else

Lees ook: Recept: frisse bananenpannenkoekjes met gezonde dosis fruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Pexels