Redactie Kookfans

Nummer 3 hadden we al wel aan zien komen…

Dat er heel wat voedingsmiddelen zijn die niet bepaald bevordelijk zijn voor onze gezondheid, weten we al wel. Maar wat blijkt? Dit gaat dus ook op voor onze bedprestaties. Voortaan op de eerste date dus even naar zijn of haar favoriete eten vragen…

1. Kaas

In sommige kazen kunnen synthetische hormonen zitten. Het resultaat? De synthetische hormonen knoeien met jouw eigen oestrogeen en testosteron waardoor je libido eraan gaat, zo gaat het verhaal.

2. Magnetron popcorn

Zit je met je lover op de bank een filmpje te kijken en hoop je op een vrijpartij later op de avond? Onthoud dan goed om geen magnetron popcorn in huis te halen. In de verpakkingen van magnetron popcorn zouden namelijk chemicaliën zitten die je sex-drive kunnen verminderen, of zelfs voor prostaat problemen kunnen zorgen.

3. Alcohol

Een klein beetje alcohol kun je makkelijk drinken, misschien zelfs wel voor dat extra beetje moed dat je nodig hebt om die ene knappe vent eindelijk je huis in te vragen. Maar te veel alcohol drinken gaat ten koste van je libido.

4. Suikervrije frisdrank

Dat veel frisdrank slecht voor je is, is al bekend. Maar ook suikervrije frisdrank doe niet veel goeds, zo dus ook niet voor je seksleven. Het heeft namelijk een negatieve invloed op je serotonine level, zeggen ze. Serotonine is een belangrijk hormoon dat er voor zorgt dat je welzijn en geluk ervaart. Als dit minder wordt, zorgt dat voor het verlagen van je libido.

5. Suiker

Deze zoetigheid zou je insuline niveau verhogen. Dit kan weer leiden tot het opslaan van extra buikvet, het verliezen van spiermassa én je testosterongehalte laten dalen. Bij mannen zou het eten van veel suiker resulteren in een laag libido of zelfs erectiestoornissen.

6. Bewerkt vlees

Veel soorten vlees zijn bewerkt met hormonen. Net als bij de kaas, kan dit de balans van je eigen hormonen flink verstoren. Dit zou dan weer een negatief effect hebben op je sex-drive.

7. Chocolade

Chocolade kent twee kanten. Aan de ene kant zou het erg goed zijn voor je humeur en stimuleert het je gevoelens van euforie en liefde. Aan de andere kant zou chocolade ook het testosteron kunnen onderukken.

Lees ook: 5x superfoods waarvan je niet wist dat ze het waren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels