Ingrediënten
  • 220 gram ongekookte pasta naar keuze
  • 10 sint-jakobsschelpen of grote garnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tomaat, gehakt
  • 1 kopje witte wijn, bier of groentebouillon
  • 1 takje peterselie, fijngehakt
  • Een beetje vers geperst citroensap
  • Zout en peper
Yentl Feenstra
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 220 gram ongekookte pasta naar keuze
  • 10 sint-jakobsschelpen of grote garnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tomaat, gehakt
  • 1 kopje witte wijn, bier of groentebouillon
  • 1 takje peterselie, fijngehakt
  • Een beetje vers geperst citroensap
  • Zout en peper

Deze pasta met zeevruchten staat binnen 15 minuten op tafel

Als je houdt van een lekkere maaltijd die nauwelijks moeite kost, wil je deze pasta absoluut eens proberen. De malse, smaakvolle sint-jakobsschelpen, gecombineerd met heerlijke sappige tomaten en knoflook vormen samen een waanzinnig gerecht. Als je niet zo gek bent op sint-jakobsschelpen, kun je deze vervangen door grote garnalen.

Zo ga je te werk

  • Kook de pasta in gezouten water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Bereid ondertussen alle ingrediënten voor en leg ze klaar. Gebruik voor de sint-jakobsschelpen (of garnalen) een paar lagen keukenpapier en dep ze goed droog. Verplaats de sint-jakobsschelpen naar een schoon vel keukenpapier en dep ze nogmaals droog. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
  • Verhit een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Voeg als het warm is de olijfolie toe. Voeg de sint-jakobsschelpen toe aan de pan en laat deze met rust. Geef elke sint-jakobsschelp voldoende ruimte zodat ze goed dicht kunnen schroeien. Laat 2 minuten bakken zonder aan te raken, draai ze om en bak nog eens 1-2 minuten tot ze gaar zijn. Leg ze vervolgens op een bord.
  • Zet het vuur laag. Voeg de boter en de knoflook toe. Bak slechts 10 seconden en voeg dan de tomaat toe. Draai het vuur hoog en voeg de witte wijn (of bier- of groentebouillon) toe. Laat het 30 seconden een beetje bubbelen en gebruik je spatel om de stukjes in de pan op te schrapen. Breng op smaak met zout en peper, gooi de peterselie erbij en voeg dan je gekookte pasta toe. Roer goed zodat de saus de pasta bedekt. Serveer bij de coquilles.
  • Geniet van deze snelle maar overheerlijke pasta met sint-jakobsschelpen!

Lees ook: Aha: om deze reden eten we mosselen vaak pas in september

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Chopscrets | Beeld: Pexels