12 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 middelgrote eieren
  • 30 gram yoghurt
  • 15 gram suiker
  • Boter, om in te bakken
  • Voor de topping:
  • 30 gram yoghurt
  • 2 eetlepels granola
  • Verse bessen, naar smaak
  • 1 theelepel honing

Het zout wordt vervangen door suiker

Als we een roerei of omelet bakken, voegen we daar eigenlijk altijd wel een beetje zout aan toe. Toch zijn er steeds meer mensen die het zout vervangen door suiker, tenminste als we foodblogs en TikTok mogen geloven. 

Wentelteefjes zonder brood

Een eitje associëren we altijd met een hartig hapje. Zo sprenkelen we graag wat kaas of spekjes over een eitje. Maar heb je er weleens aan gedacht dat eieren eigenlijk een heel neutrale smaak hebben? Dit is dan ook de reden waarom steeds meer mensen suiker en andere zoetigheden aan hun ei toevoegen in plaats van zout.

Zo wordt een zoet ei ook wel zoete omelet of wentelteefjes zonder brood genoemd. En omschrijven foodbloggers het ook wel als een luchtig, zoet hapje dat bijna op een soufflé lijkt.

Ben je benieuwd hoe je dan zo’n zoete omelet maakt? Je leest het hieronder.

Zo maak je een zoete omelet

  • Scheid de eieren en klop de eiwitten tot stijve pieken.
  • Voeg suiker aan de eierdooiers toe en mix tot een geheel.
  • Voeg het eiwit aan de eierdooiers toe en vouw tot het goed is gemengd.
  • Smelt de boter in een koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Schenk het eiermengsel in de pan en bak zo’n 2 minuten.
  • Draai de omelet voorzichtig om met een spatel en bak nog 1 à 2 minuten.
  • Serveer de zoete omelet met honing, granola, yoghurt en bessen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Is volkorenpasta echt gezonder dan normale pasta?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: A mummy too, Flavor Flav | Beeld: iStock