Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 200 gram mager stoofvlees, fijn gesneden
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 600 milliliter runderbouillon
  • 1 zoete aardappel, geschild en gesneden
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 150 gram yoghurt (topping)
  • Een handvol verse peterselie (topping)
10 oktober 2019
15 + 60 min.
3 pers.

Perfect voor de koudere dagen!

Zin in een rijkgevulde, winterse en smaakvolle soep? Dan hoef je niet verder te zoeken. Vandaag leggen wij je uit hoe je een Hongaarse goulashsoep met rundvlees in elkaar draait. Voordeel: hij is ook nog eens hartstikke gezond én hoeft niet meerdere uren op het vuur te staan. Dat scheelt weer! 

Waan je even in de winterse sferen met deze heerlijke soep.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de goulashsoep met rundvlees:

  • Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit voor ±5 minuten.
  • Voeg het vlees toe en zet het vuur hoger. Bak het vlees al roerend aan alle kanten bruin.
  • Voeg het karwijzaad, paprikapoeder, de gepelde tomaten en runderbouillon toe. Roer goed door en dek af. Laat dit voor ±30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer goed door en voeg vervolgens de groene paprika en zoete aardappel toe. Kook de soep nog ±20 minuten door tot de zoete aardappel zacht is.
  • Laat de soep afkoelen en serveer met de yoghurt en peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Tagliatelle met runderstoofvlees

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: BBC goodfood | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 3 knoflooktenen, geperst
  • 200 gram mager stoofvlees, fijn gesneden
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 600 milliliter runderbouillon
  • 1 zoete aardappel, geschild en gesneden
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 150 gram yoghurt (topping)
  • Een handvol verse peterselie (topping)