Ingrediënten
  • 3 eetlepels roomboter
  • 170 gram Hongaarse paprikaworst, in plakjes gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • Zout, naar smaak
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels (Hongaarse) paprikapoeder
  • 1200 milliliter kippenbouillon
  • 200 gram groene kool, gesneden
  • 680 gram (Russet Burbank) aardappelen, geschild en in behapbare stukjes gesneden
  • Peper, naar smaak
  • Cayennepeper, naar smaak
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 160 gram zure room
  • 1 bosuitje, fijngesneden
Christel
70 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels roomboter
  • 170 gram Hongaarse paprikaworst, in plakjes gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • Zout, naar smaak
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels (Hongaarse) paprikapoeder
  • 1200 milliliter kippenbouillon
  • 200 gram groene kool, gesneden
  • 680 gram (Russet Burbank) aardappelen, geschild en in behapbare stukjes gesneden
  • Peper, naar smaak
  • Cayennepeper, naar smaak
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 160 gram zure room
  • 1 bosuitje, fijngesneden

Een lekker vullend soepje

Een lekkere, goedgevulde soep kan voelen als een knuffel in een kom. Helemaal in tijden van het coronavirus kunnen we dit soort foodknuffels goed gebruiken. Met dit soepje haal je een beetje liefde in huis en vul je je maag meteen. Duik maar meteen de keuken in.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Zet een soeppan op een middelhoog vuur en smelt de roomboter hierin.
  • Voeg de worst toe en bak de worst licht krokant in een paar minuten.
  • Schep de worst uit de pan en laat het vet erin zitten.
  • Voeg de stukjes ui en een snuf zout toe, bak de ui glazig.
  • Voeg de bloem toe en roer tot alles goed is vermengd, bak 2 minuten.
  • Doe de knoflook en paprikapoeder in de pan, roer door en bak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon in de pan en draai het vuur hoog, breng aan de kook en roer goed door.
  • Voeg de groene kool toe en schep door de soep. Laat 4 minuten staan.
  • Doe de aardappelen in de pan, roer goed door en breng weer aan de kook.
  • Voeg peper, cayennepeper en een laurierblad toe. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als je de soep te dik vindt.
  • Draai het vuur laag en laat 30 minuten op het vuur staan.
  • Voeg de worst weer toe en schenk er wat witte wijnazijn bij. Verhit de worst en de soep is klaar om te serveren.
  • Verdeel de soep over de borden en serveer met 2 eetlepels zure room en wat fijngesneden bosui.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Romige broccolisoep met courgette en boursin

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill