Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet, in behapbare stukken gesneden
  • 1 theelepel zout + extra naar smaak
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olie
  • 2 middelgrote uien, gesneden
  • 2 middelgrote tomaten, gesneden
  • 2 eetlepels muntblaadjes, fijngesneden
  • 50 gram kokosnootcrème, opgelost in 200 milliliter warm water
  • 2 eetlepels korianderblaadjes, fijngesneden
  • Rijst, om te serveren
80 min.
4 pers.

Lekker bij de rijst!

Voor een lekker stukje kip zijn wij altijd wel te porren. Een gebakken kipfilet dat op smaak is gebracht met wat peper en zout is vaak al ontzettend lekker. Doe de kip echter in je curry en je hebt een feestmaal. Duik maar snel de keuken in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de kip in een kom en voeg het zout, chilipoeder, de kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember en knoflook toe. Meng goed, zodat elk stukje kip bedekt is met de kruiden. Zet 30 minuten apart.
  • Verhit de olie in een grote pan en bak de uien goudbruin, dit duurt zo’n 12 minuten. Blijf regelmatig roeren.
  • Voeg de gemarineerde kip, tomaten en muntblaadjes toe en roer door. Bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Draai het vuur laag en laat de pan 5 tot 7 minuten op het vuur staan.
  • Voeg de kokosnootcrème en het warme water toe en roer weer goed door.
  • Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten op het vuur staan.
  • Serveer de kip met rijst en wat verse koriander. Eet smakelijk!

Ook lekker: Pittige Thaise tonijnsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spice Eats | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet, in behapbare stukken gesneden
  • 1 theelepel zout + extra naar smaak
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels olie
  • 2 middelgrote uien, gesneden
  • 2 middelgrote tomaten, gesneden
  • 2 eetlepels muntblaadjes, fijngesneden
  • 50 gram kokosnootcrème, opgelost in 200 milliliter warm water
  • 2 eetlepels korianderblaadjes, fijngesneden
  • Rijst, om te serveren