Ingrediënten
  • 8 kipdijfilets
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 teentjes knoflook
  • 50 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 120 milliliter kippenbouillon
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 85 gram volle yoghurt
  • Peterselie, fijngesneden
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 kipdijfilets
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 teentjes knoflook
  • 50 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 120 milliliter kippenbouillon
  • 80 milliliter droge witte wijn
  • 85 gram volle yoghurt
  • Peterselie, fijngesneden

Voor dit recept heb je 15 teentjes knoflook nodig

Dat je na het eten van een goede portie knoflook even wat minder lekker uit je mond ruikt, nemen knoflookliefhebbers maar al te graag voor lief. Deze knoflookkip bevat 15 teentjes knoflook en is ook nog eens heerlijk romig. Lekker bij wat aardappels en broccoli!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Breng beide kanten van de kipdijfilets op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Bak de kip gaar en krokant.
  • Schep de kip uit de pan en zet apart.
  • Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en doe de teentjes knoflook erin. Bak ze lichtbruin.
  • Meng ondertussen de slagroom en de mascarpone in een kommetje.
  • Doe de kip weer in de pan en voeg de bouillon, witte wijn, yoghurt en het slagroommengsel toe.
  • Draai het vuur laag en laat de saus een beetje inkoken.
  • Haal de pan van het vuur en serveer de kip met verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Ravioli met worst en spruitjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delizioso | Beeld: Videostill