Ingrediënten
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 grote courgette, in stukjes gesneden
  • 1 grote broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gram boursin of een andere kruidenkaas
  • 100 gram kaassnippers
30 min.
4 pers.

We kunnen allemaal wel wat extra vitamines gebruiken!

Broccoli wordt niet voor niets een superfood genoemd. De groene groente zit tjokvol vitamine A, vitamine C, vitamine K en mineralen als calcium, magnesium en kalium. Lang verhaal kort: broccoli is hartstikke gezond en ook nog eens heerlijk. We maakten onlangs een heerlijke broccolisoep en voegden er nog wat courgette, boursin en kaassnippers aan toe.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Hoe maak je de broccolisoep?

  • Smelt de roomboter in een grote pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalot toe en bak glazig, bak daarna de knoflook nog 1 minuut mee.
  • Voeg de courgette toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de broccoli en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en draai het vuur daarna laag.
  • Kook de broccoli in zo’n 8 minuten zacht, laat afkoelen.
  • Pureer de broccoli en de courgette met een staafmixer. Pureer niet alles als je nog wat van de broccoli terug wilt zien in de soep.
  • Zet de soep weer op het vuur en voeg de Boursin toe. Roer goed door en klaar is Kees.
  • Serveer de soep met kaassnippers. Geniet ervan!

Variatietip: voor extra vitamines kun je nog een (groene) paprika toevoegen aan de soep. Ook kun je de soep serveren met wat opgebakken spekjes.

Ook lekker: Ravioli met worst en spruitjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 grote courgette, in stukjes gesneden
  • 1 grote broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gram boursin of een andere kruidenkaas
  • 100 gram kaassnippers