Rowan Hattu
10 + 20 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 dikke plakken shokupan (of brioche)
  • 40 gram boter
  • 40 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 20 gram honing
  • 1 mespuntje zout

Klinkt lekker!

Nog op zoek naar wat inspiratie voor een lekker ontbijtje? Kookfans to the rescue! Wij hebben namelijk een té lekker ontbijtje voor je klaarstaan. Deze honey butter toast is een echte smaakmaker en niet te missen tijdens je ontbijt.

Zo maak je de honey butter toast

  • Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Daarna meng je de zachte boter met de suiker.
  • Roer dit door totdat je een luchtig geheel krijgt.
  • Doe dit met een garde, of met een lepel. Wanneer je maar twee sneetjes brood maakt, gebruik dan een handmixer.
  • Vervolgens voeg je de honing toe aan de geklopte boter, samen met een snuf zout.
  • Roer dit goed door totdat je een mooi egaal geheel krijgt.
  • Dan pak je het brood en snij je deze in dikke vierkante plakken.
  • Let op: de korsten moeten ook af zijn gesneden.
  • Daarna smeer je het brood helemaal in met het honing-botermengsel.
  • Vergeet de zijkanten ook niet om in te smeren!
  • Hierdoor wordt de toast lekker krokant in de oven.
  • Pak dan de plakken brood en leg deze op een bakplaat.
  • Vervolgens schuif je het in de oven en bak dit 20 tot 25 minuten.
  • Wanneer je toast lekker krokant is, laat je deze tien minuten afkoelen.
  • Ook zal de toast door het afkoelen uitharden (nog krokanter dus!).
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: heerlijke Jack Daniel’s spareribs

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock