Rowan Hattu
5 + 2 min.
2 - 3 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilogram spareribs
  • 200 gram Jack Daniel's barbecuesaus
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Klinkt goed!

Hoewel het barbecue-seizoen nog lang niet is begonnen, kunnen we ons er natuurlijk wel altijd op voorbereiden. Ze zeggen immers niet voor niets: beter te vroeg, dan te laat, toch? En precies daarom delen wij nu een té lekker spareribs-recept met een bijzonder lekkere touch van Jack Daniel’s. 

Zo maak en bereid je de Jack Daniel’s spareribs

  • Je begint natuurlijk bij het kopen van een sparerib. En waar kan dat nou beter dan bij een slager? Ga dus naar de allerlekkerste slager bij jou in de buurt en vraag (om het je zelf een beetje makkelijker te maken) of zij alvast het vliesje van de sparerib willen verwijderen.
  • Eenmaal thuis kan het echte werk beginnen: doe alle ingrediënten voor de dry rub bij elkaar in een kommetje.
  • Schep dit dan allemaal goed door elkaar.
  • Pak daarna de sparerib erbij en wrijf de dry rub over allebei de kanten van de sparerib.
  • Vervolgens smeer je de spareribs aan beide kanten in met Jack Daniel’s barbecuesaus.
  • Leg de spareribs dan in een braadslede of een diep bord.
  • Dek deze daarna af met aluminiumfolie.
  • Laat het geheel dan vier uurtjes marineren.
  • Wanneer de vier uur bijna om zijn, verwarm je de oven voor op 120 graden Celsius.
  • Pak de spareribs er dan bij en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Vervolgens bak je de spareribs in het midden van de oven voor 1,5 uur.
  • Na 1,5 uur zet je de oven op 180 graden Celsius en bak de spareribs dan voor een kleine dertig minuten door.
  • Wanneer je ziet dat de spareribs mooi bruin gekleurd zijn kun je kijken of de spareribs klaar zijn.
  • Glijd het vlees van het bot af? Dan is het tijd om aan te vallen!
  • Eet smakelijk!

Lees ook: TikTok-trend: dít Perzische fruitsnoepje gaat viraal

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Pexels