Dorien Ypma

Kaasfondue, iemand?

Wij Nederlanders zijn nu eenmaal gek op kaas. Het is immers een typisch Hollands product waar we trots op mogen zijn. Een Nederlander eet dan ook gemiddeld maar liefst 17 kilo kaas per jaar. Voel je je al een beetje schuldig dat je elke dag een plak kaas op je boterham doet, s’ avonds geraspte kaas in een gerecht toevoegt en op een feestje een blokje kaas eet van de borrelplank? No worries, kaas schijnt een superfood te zijn!

Kaas

Hoewel je je soms schuldig kan voelen over dat ene blokje kaas die je hebt gepakt van de hapjesschaal tijdens een verjaardag, of dat extra plakje die je tijdens het brood smeren opsnoept, hoef je je daar vanaf nu geen zorgen meer om te maken. Volgens de universiteit van Korea is kaas blijkbaar helemaal niet ongezond, maar schijnt het een superfood te zijn!

Superfood

Kaas bevat namelijk een perfecte combinatie van vitamine B12, A en zink, proteïne en calcium, zo ontdekten wetenschappers. Maar de échte uitblinker in kaas is Propionibacterium freudenreichii, ofwel probioticum. Dit ingrediënt wordt gebruikt bij het fermentatieproces van verschillende kazen, zoals brie, Parmezaanse kaas en Emmentaler. Probioticum maakt kaas een superfood, omdat het een ontstekingremmende werking heeft en daardoor het immuunsysteem versterkt!

Nu moet je natuurlijk niet elke dag een complete kaasplank of een mega quattro formaggi pizza naar binnen werken, maar een kaasje op z’n tijd is dus supergezond! Voor nu wél reden genoeg om dit heugelijke nieuws te vieren met een complete kaasfondue. Bon appétit!

Ook lekker: Yay! Déze geliefde snack is weer terug in het assortiment bij McDonald’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock