Dorien Ypma

Schenk dat wijntje maar alvast in

Bel je vrienden en vriendinnen, want een glaasje wijn schijnt supergoed voor je vriendschap te zijn. Samen wijn drinken maakt de band tussen vrienden namelijk nóg closer. Dat wordt dit weekend wijnen, wijnen, wijnen!

Wijn drinken

Wetenschappers uit Parijs hebben ontdekt dat alcohol drinken – natuurlijk met mate – je gezonder maakt, maar óók socialer, volgens Keer Magazine. De onderzoekers bedoelen nu natuurlijk niet dat je meteen naar de fles moet grijpen, maar een wijntje op z’n tijd is dus hartstikke gezond én goed voor je vriendschap.

Onderzoek

Franse wetenschappers hebben 150.000 Franse mannen en vrouwen onderzocht, waarbij de deelnemers werden verdeeld in vijf groepen: een groep die veel alcohol drinkt, een groep die één tot drie glazen alcohol per dag drinkt, een groep die minder dan één glas alcohol per dag drinkt, een groep die bijna nooit tot geen alcohol drinkt en een groep die vroeger veel alcohol dronk, maar nu niet meer.

Na het bestuderen van deze groepen zijn de onderzoekers erachter gekomen dat de groep die één tot drie glazen per dag drinken het sociaalst, gelukkigst en actiefst zijn. Enne, dit heugelijke nieuws moet natuurlijk gevierd worden met een wijntje. Ontkurk de fles maar alvast!

Wijnkoelkast

Voordat je dit heerlijke wijntje inschenkt, wil je natuurlijk wel dat de wijn een juiste temperatuur heeft, want wijn smaakt altijd het lekkerst wanneer die perfect op temperatuur is. Gelukkig hoef je geen fortuin uit te geven aan een dure wijnkoelkast. Action verkoopt nu namelijk één die hartstikke goed te betalen is!

De winkelketen verkoopt de wijnkoelkast voor maar lieft €149 euro. Hoewel het apparaat lekker compact is en dus niet veel ruimte in je keuken zal innemen, passen er maar liefst 24 flessen wijn in de koelkast. Moet genoeg zijn voor je komende feestje, toch? Je kunt de koelkast instellen op 5 tot 18 graden en de flessen worden beschermd van uv-licht, zodat de wijn niet uitdroogt. Ook fijn: het apparaat verbruikt nog geen 140 kWh per jaar. Voordat je meteen je spullen pakt en naar de winkel rent: de wijnkoelkast is alleen online te koop. Wees er snel bij want we vermoeden dat dit pareltje binnen no-time uitverkocht zal zijn.

Lees ook: Proost! Verkoudheid kun je voorkomen met rode wijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock