05 november 2023
Dorien Ypma

Kruidnoten + je favoriete cocktail = perfecte combi

Nog één maand en dan is het alweer december: de maand van onder andere Sinterklaas, en dat betekent dat het weer tijd is voor kruidnoten. Waan jezelf naar een tropisch eiland met deze heerlijke kruidnoten met de smaak van je favoriete cocktails. Want zeg nou zelf, kruidnoten + je favoriete cocktail = perfecte combi. Piña Colada, Pornstar martini, Blue Curaçao, Strawberry Daiquiri, Licor 43, Limoncello en Sex on the Beach: alles komt voorbij.

Sinterklaas

Gelukkig kunnen we al een ruime tijd voordat Sinterklaas in ons land komt, genieten van de oh zo heerlijke kruidnoten. De sintlekkernijen liggen al vanaf augustus in de winkels en dus kunnen we al sinds de zomer snoepen van chocoladeletters, schuimpjes, marsepein én natuurlijk kruidnoten.

Nieuwe smaken

Ieder jaar komen er weer nieuwe bijzondere smaken op de markt. De experts bij Van Delft zijn de eerste die deze verrassende kruidnoten weten te maken. Zo hebben ze een heuse ‘alcoholische’ lijn en hebben ze dit jaar kruidnoten met de smaak van onze favoriete cocktails in de schappen liggen, allemaal alcoholvrij overigens. Klinkt goed!

Deze cocktailsmaken doen ons natuurlijk denken aan zon, zee en strand, maar niets houdt ons tegen om hier ook in hartje winter van te genieten. Wij zijn daarom reuze benieuwd hoe de kruidnoten smaken en Livingproef heeft er alvast een aantal voor ons getest.

Resultaat

Hoewel wij uitkeken naar deze nieuwe fruitige smaken, is het panel van Livingproef minder enthousiast. Zij hebben de smaken Piña Colada, Blue Curaçao, Strawberry Daiquiri en Licor 43 geproefd en het resultaat gedeeld op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hester Zitvast (@livingproef)

“Waar jullie keurmeesters graag een zoet likeurtje weg tikken, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat deze snaveltest best een beproeving was”, beginnen ze het bericht. “Vooral de Strawberry Daiquiri scoort geen punten, eigenlijk klopt alleen het aroma van deze kruidnoot.” Ha! Het panel laat deze rode aardbeien-kruidnoot links liggen.

“Ook de Licor 43 kan rekenen op zure gezichten – of eigenlijk bittere gezichten, net zoals de nasmaak.” Tot zover het zure gedeelte van de conclusie, op naar zoete resultaten bij de Piña Colada. “Deze brengt je meteen in tropische sferen met tonen van ananas en kokos.” Verder gaat ook de kruidnoot met Blue Curaçao smaak door naar de volgende ronde. “De Blue Curaçao smaakt verder zoals het drankje, maar heeft ook veel weg van de smaak van Sinterklaas-schuimpjes.” Ondanks de laatste twee goede resultaten zijn het geen kruidnoten om een hele zak van leeg te eten, dus je kunt er lekker lang mee doen!

Heb jij deze kruidnoten al geproefd?

Lees ook: Mini cheesecakes met kruidnotenbodem en gekarameliseerde sinaasappel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @livingproef, FavorFlav, Girlscene | Beeld: Adobe Stock, Instagram @livingproef