Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 1 ronde pompoen
  • 4 takjes salieblaadjes
  • 1 takje verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • Parmezaanse kaas: naar smaak
  • Zout en peper
Esther Reitsema
30 + 45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti
  • 1 ronde pompoen
  • 4 takjes salieblaadjes
  • 1 takje verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • Parmezaanse kaas: naar smaak
  • Zout en peper

Herfstiger kan het niet!

Nu het weer volop herfst is én Halloween eraan zit te komen, krijgen we zin in alles wat met pompoen te maken heeft. Voor die craving hebben we een heerlijk recept dat je binnen een handomdraai op tafel zet: spaghetti met romige pompoensaus, spekjes en parmezaanse kaas. 

Zo maak je de spaghetti:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitten en zaadlijsten. Wrijf de pompoen in met wat olijfolie.
  • Bekleed een ovenrek of bakplaat met bakpapier en leg de stukken pompoen met de bolle kant naar boven erop.
  • Rooster de pompoen voor ongeveer 30 tot 45 minuten, totdat het vruchtvlees goed gaar is. Dit kun je testen door een mes erin te steken. Glijdt deze er makkelijk doorheen? Dan is de pompoen gaar.
  • Doe ondertussen de room met de salie, tijm en knoflook in een pannetje en verwarm dit zonder dat het gaat koken.
  • Haal de pompoen uit de oven en laat deze even afkoelen.
  • Trek dan de schil ervan af.
  • Doe het vruchtvlees samen met wat peper en zout in een keukenmachine.
  • Zeef de slagroom en voeg de helft hiervan toe aan de pompoen.
  • Mix het geheel tot een gladde massa en voeg naar smaak meer room toe, tot de je perfecte consistentie hebt bereikt. Voeg eventueel nog meer zout en peper toe.
  • Schenk de pompoencrème in een pannetje en houd het hierin warm terwijl je de pasta kookt.
  • Bak de spekjes tot deze een donkerroze kleur hebben.
  • Giet de pasta af.
  • Serveer de spaghetti met de pompoensaus en spekjes eroverheen. Garneer met parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Variaties

Dit recept is uitermate geschikt om je eigen variatie op te maken. Wij maken ‘m met spekjes en spaghetti, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor lasagne met (vega)gehakt. Experimenteer er lekker op los!

 

Ook lekker: Haal een knusse herfst in huis met deze heerlijke pompoenwafels

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock