Roos
15 + 120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 milliliter melk
  • 120 gram bloemsuiker
  • 40 gram cacaopoeder
  • 150 milliliter Bailey's
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 360 milliliter room
  • Kokosrasp (optioneel)

Een perfect nagerecht!

Ben jij gek op Bailey’s en kunnen wij je ‘s nachts wakker maken voor een chocolademousse? Dan is deze combinatie wat voor jou. Dit nagerecht is perfect voor kerst – of elke andere feestelijke gelegenheid – en zal bij iedereen goed in de smaak vallen. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en vergt niet veel werk. Heerlijk!

Dit wordt jouw nieuwe favoriet. Wedden?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de chocolademousse met Bailey’s:

  • Neem een klein kommetje met koud water en laat de gelatine hierin weken. Zet dit even opzij.
  • Klop de room samen met de bloemsuiker en het cacaopoeder op. Voeg vervolgens het vanille-extract en de Bailey’s toe. Klop dit nog even kort door.
  • Warm de melk in een kommetje op. Wring de gelatineblaadjes uit en voeg dit vervolgens toe aan de melk. Roer door zodat de gelatine oplost in de melk.
  • Meng de melk met gelatine door het opgeklopte mengsel. Verdeel over kleine kommetjes en laat dit voor ±2 uur opstijven in de koelkast.
  • Top ‘m af met wat kokosrasp.
  • Geniet er van!

Ook lekker: Zwitserse tiramisurol

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Diana DeLaFuente | Beeld: chocolate mousse with wooden spoon in sa white bowl door Marco Verch onder de licentie CC by 2.0