Robby

 Hollandse stamppot, maar dan nét even anders!

Stamppot, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Andijvie, boerenkool en zuurkool zijn wel een beetje de gangbare groente voor een stamppot. Maar heb je er weleens aan gedacht om een ander soort groente te gebruiken? Zo is broccoli een heerlijke groente om te verwerken in een oer-Hollandse stamppot.

Deze variant met salami heeft een beetje een Mediterraan gevoel door de rode ui en pijnboompitjes, heerlijk! Hollandse stamppot met een twist en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen, geschild
  • 800 gram broccoli, in roosjes en steel in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • rode ui, gesnipperd
  • 200 milliliter crème fraîche

Zo maak je het:

  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met een flinke snuf zout.
  • Voeg na 10 minuten de broccoli toe.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin.
  • Giet de aardappelen en broccoli af en stamp alles goed door elkaar.
  • Schep er de crème fraîche met de pijnboompitten, rode ui en zout en peper naar smaak door.
  • Verdeel over 4 borden en smullen maar!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels