Nooit meer een slappe quiche met deze tips!

Wat eten we vanavond? Altijd weer die vraag en het is soms maar wat moeilijk om er een antwoord op te verzinnen. Aardappels, pasta of salade… Maar wat denk je van een lekkere quiche? Een quiche, ook wel hartige taart genoemd, is een van oorsprong Frans gerecht. 

De quiche lijkt heel makkelijk om te maken, je stort gewoon een springvorm met bladerdeeg vol met lekkere vulling.

Natte bende
Helaas is de realiteit vaak anders en komt er een zompig, nat stuk taart op je bord in plaats van een geurend, knapperig geheel. Hoe voorkom je nu dat je quiche een natte kledderbende wordt en uit elkaar valt zodra je ‘m aansnijdt? Kookfans heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet om te zorgen dat jouw quiche altijd perfect wordt!

  • Blind bakken: als je een krokante bodem wilt hebben, is je deeg blind bakken geen overbodige luxe. Zo pak je het aan. Je hoeft trouwens niet speciaal bakparels in huis te halen: met droge linzen of rijst lukt het net zo goed!
  • Groenten aanbakken: sommige hardere groenten bak je beter eerst even aan voor je ze aan de quiche toevoegt. Zo worden ze al wat zachter en krijgen ze bovendien extra smaak. Dep ze wel eerst goed droog voor je ze op de bodem legt, anders kan die zompig worden.
  • Basisvulling: veel mensen gaan al de fout in met de basisvulling, waardoor het geheel niet goed opstijft en vochtig blijft. Dit zijn de beste verhoudingen voor de basisvulling: 3 eieren, 1 deciliter room, 1 deciliter melk. Vergeet ook vooral niet om hieraan peper, zout en andere kruiden toe te voegen.
  • Volgorde: voeg altijd eerst de groentjes (en de rest) toe, en daarna pas het eimengsel. Op die manier ben je er zeker van dat alles mooi verdeeld is.
  • Kaas: voeg op het einde nog een genereuze hoeveelheid geraspte kaas toe en zet in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 30 minuten. De quiche is klaar als ze niet meer vloeibaar is in ‘t midden (test met een satéprikker of een scherp mesje).

Wedden dat jij de volgende keer een perfecte quiche uit de oven haalt? Eet smakelijk!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle België | Beeld: Pexels