Dorien Ypma
10 + 40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 455 gram spruitjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram broodkruimels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel peper
  • Halve theelepel zout

Hmmm…

Het herfstseizoen is in volle gang, en dat betekent dat we ons massaal in de keuken kunnen uitsloven met heerlijke herfstrecepten. Zo staan stoofpotjes, stampotten en ovenschotels vaak op het menu in dit knusse seizoen, maar zijn ook spruitjes een typische herfst- en wintergroente. Geniet van deze geroosterde spruitjes met een knapperige en kaasachtige buitenkant en een zachte, smaakvolle binnenkant.

Zo maak je geroosterde spruitjes met knoflook en Parmezaanse kaas

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de steel van de spruitjes en snijd elke spruit doormidden.
  • Doe de spruitjes in een grote kom en voeg de olijfolie, Parmezaanse kaas, broodkruimels, knoflook, peper en zout toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de spruitjes in de oven gedurende 20 minuten.
  • Draai de spruitjes om en bak nog eens 20 minuten, tot de spruitjes gaar en goudbruin van kleur zijn.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Gezond snacken doe je met deze broccoli bites

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock