Dorien Ypma

Een goede reden om een stukje chocolade te eten

Nu de gezelligste maand van het jaar voor de deur staat, is het weer tijd voor warme chocolademelk, chocoladeletters en véél chocolade kruidnoten. Hoewel de kilo’s er door deze lekkernijen snel aan kunnen vliegen, heeft chocolade ook bijzonder veel gezondheidsvoordelen. Wij vertellen het je!

Gezondheidsvoordelen

Allereerst is chocolade goed voor de gezondheid van je hart. Wel is het belangrijk om te weten dat het hier om pure chocolade gaat, oftewel donkere chocolade met minimaal 60% cacao. Cacao heeft namelijk een bloeddrukverlagende werking. Daarom is het helemaal niet erg om af en toe van een stukje pure chocolade te snoepen.

Betere prestatie op je werk

Naast deze gezondheidsvoordelen verhoogt pure chocolade ook nog eens de productiviteit op de werkvloer, dat blijkt uit een onderzoek. Chocolade zorgt namelijk voor meer aandacht en productiviteit tijdens je werkzaamheden. Je krijgt als het ware een boost – en wie wil dat nou niet?

Meer concentratie én een ultiem geluksgevoel

Voor sommigen komt dit nieuws als een geschenk uit de hemel, want chocolade zorgt ook voor meer concentratie tijdens je werk. Dus wanneer je een keer last hebt van een middagdipje na de lunch of een vergadering, dan kun je beter een stukje pure chocolade nemen in plaats van tien koppen koffie, of nog sterker: dubbele espresso’s. Je concentratievermogen neemt meteen toe en je bent alerter dan ooit tevoren. Bovendien maakt je lichaam door het eten van een stukje chocolade het stofje endorfine aan, dit is het natuurlijke antistress- en gelukshormoon van je lichaam. Hierdoor ga je je blij voelen, beter presteren en zullen factoren als stress en pijn afnemen.

Genoeg redenen dus om geregeld een stukje chocolade te eten en je collega’s eens te trakteren op een reep chocolade. Dat wordt smullen en dubbel genieten!

Lees ook: Eiwittekort? Deze producten zijn een natuurlijke bron van eiwit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock