Ingrediënten
  • 80 gram spekreepjes
  • 160 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 60 gram boter, in kleine blokjes gesneden
  • 110 gram cheddarkaas, geraspt
  • 2 bosuitjes, gesnipperd
  • 120 milliliter karnemelk
10 mei 2019
20 min.
8 pers.

Heerlijk met een klontje roomboter!

Als we aan een high tea denken, denken we aan scones. Scones mogen immers niet ontbreken tijdens deze aangeklede thee. Hoewel een high tea vaak in het teken staat van zoetigheden, mogen ook hartige hapjes op tafel staan. Ben jij meer fan van hartig? In plaats van de ‘gewone’ scones kun je ook deze hartige scones maken.

Ga jij dit binnenkort maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de hartige scones?

  • Verwarm de oven voor op 230 °C en bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.
  • Doe de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout in een kom en roer door.
  • Voeg de blokjes boter toe en kneed tot een grof deeg.
  • Voeg de cheddarkaas, de spekjes, de bosuitjes en de karnemelk toe en roer dit door met een houten lepel, kneed de ingrediënten daarna tot een gelijkmatig deeg.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes.
  • Bak de scones 10 tot 12 minuten.
  • Laat de scones een beetje afkoelen en serveer met roomboter.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Gevulde kipfilet met broccoli en cheddarkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Fifteen Spatulas | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 80 gram spekreepjes
  • 160 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 60 gram boter, in kleine blokjes gesneden
  • 110 gram cheddarkaas, geraspt
  • 2 bosuitjes, gesnipperd
  • 120 milliliter karnemelk