Ingrediënten
  • 600 gram aardbeien
  • 2 eetlepels suiker
  • 260 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 50 gram suiker
  • 4 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 120 gram koude boter, in blokjes gesneden
  • 180 milliliter karnemelk
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels suiker
  • 240 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Scheutje vanille-extract
10 mei 2019
30 min.
12 pers.

Begin jij ook al te watertanden?

Aardbeien zijn niet alleen lekker, maar het zijn ook echte vitaminebommetjes. Aardbeien alleen al zijn een traktatie op zich, maar als je deze shortcake met aardbeien proeft, waan je je helemaal in de food-hemel! 

Hoe maak je de shortcake?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de aardbeien schoon en haal de kroontjes van de aardbeien af. Halveer de aardbeien en doe ze in een kom. Voeg 2 eetlepels suiker toe en roer goed door. Zet de kom in de koelkast.
  • Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder en de zout in een kom en roer door.
  • Voeg de boter toe en kneed tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Voeg de karnemelk toe en kneed tot een egaal deeg.
  • Bestuif je werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit tot het een dikte heeft van 2 centimeter.
  • Gebruik een uitsteekvorm voor koekjes om gelijke porties uit het deeg te steken. Je kunt ongeveer 12 shortcakes uit het deeg steken.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en smeer de bovenkant van de koekjes in met het losgeklopte ei en verdeel de suiker erover.
  • Bak de shortcakes zo’n 15 minuten.
  • Laat de shortcakes even afkoelen.
  • Doe de slagroom, de poedersuiker en het vanille-extract in een kom en klop de slagroom stijf.
  • Snijd de shortcakes doormidden, schep de aardbeien op de shortcakes en schep er een royale hoeveelheid slagroom bovenop. Leg de bovenkant van de shortcakes op de slagroom en ze zijn klaar om te serveren.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: aardbeiencake 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Inspired Eats | Beeld: videostill YouTube

Ingrediënten
  • 600 gram aardbeien
  • 2 eetlepels suiker
  • 260 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 50 gram suiker
  • 4 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 120 gram koude boter, in blokjes gesneden
  • 180 milliliter karnemelk
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels suiker
  • 240 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Scheutje vanille-extract