Ingrediënten
  • 350 gram broccoliroosjes
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 gram kleine broccoliroosjes
  • 1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 gram cheddarkaas, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 110 gram roomkaas
07 mei 2019
40 min.
4 pers.

Wanneer ga jij dit maken?

Het kan soms best een opgave zijn om te bedenken wat je ’s avonds op tafel moet zetten. Je wilt een avondmaaltje dat een beetje gezond is, maar dat vooral ook heel erg lekker is. Herkenbaar? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze kipfilets met broccoli zijn gezond en ook nog eens erg lekker!

Ook geschikt voor mensen die koolhydraatarm eten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe bereid je de kipfilets?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze 3 minuten en giet af.
  • Maak inkepingen in de breedte van de kipfilet, zodat er een zakje ontstaat.
  • Breng de kipfilet op smaak met Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
  • Doe de broccoli in een grote kom en voeg de paprika, knoflook, cheddarkaas, Parmezaanse kaas en roomkaas toe en roer tot een geheel. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Schep in elke kipfilet eenvierde van het broccolimengsel. Houd de boven- en onderkant van de kipfilet eventueel bij elkaar door sateprikkers in de uiteinden van de inkepingen van de kipfilet te steken.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak de kipfilets aan beide kanten 2 tot 3 minuten.
  • Rol de kipfilets voorzichtig in aluminiumfolie en doe ze in de oven. Bak de kipfilets 15 tot 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Krokante bloemkool in zoetzure saus 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gimme Delicious | Beeld: Videostill YouTube Gimme Delicious

Ingrediënten
  • 350 gram broccoliroosjes
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 gram kleine broccoliroosjes
  • 1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 gram cheddarkaas, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 110 gram roomkaas