20 min.
2 pers.

Met een heerlijk romige dip

Het is weer eens wat anders dan de traditionele stapel pannenkoeken met poedersuiker, kaas of spek. Deze hartige aardappelpannenkoekjes eet je met een heerlijke knoflookdip, als diner of gewoon als een lekkere snack!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pannenkoekjes:

  • Schil de aardappelen en rasp ze. Wring met een keukenpapiertje het vocht uit de geraspte aardappelen.
  • Meng de geraspte aardappelen in een grote kom met het ei, de bloem, de uitgeperste teentjes knoflook, een snufje zout en 1 eetlepel verse bieslook. Roer alle ingrediënten goed door tot een mooi beslag. Voeg indien nodig meer bloem toe.
  • Verwarm een koekenpan met wat olie op halfhoog vuur. Schep een grote lepel beslag in de pan en vorm een pannenkoek. Bak ongeveer 4-5 minuten aan beide kanten, totdat de pannenkoek overal goudbruin kleurt.
  • Maak de dip. Meng een kuipje crème fraîche met een teentje geperste knoflook en peper en zout naar smaak.
  • Dip de pannenkoekjes in het romige sausje en smullen maar!

Ook lekker: Knoflookkip in romige citroensaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Creative Kitchen | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen
  • 1 middelgroot ei
  • 5 eetlepels bloem
  • 2 teentjes knoflook (geperst of fijngesneden)
  • Snufje zout
  • Verse bieslook
  • Voor de dip:
  • 1 kuipje crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout