Dit maakt het klusje een stuk makkelijker

Wij zijn groot fan van granaatappelpitjes: niet alleen zitten ze bomvol gezonde antioxidanten, ook leuken ze salades, toetjes en hartige gerechten op met hun friszoete smaak. Eén nadeel: de vruchten zijn niet makkelijk te openen. Deze foodhack laat ons gelukkig zien hoe we die granaatappel voortaan moeten aanpakken.

Vrucht met pit

Wist je dat de granaatappel eigenlijk een bessensoort is? De naam en de schil doen misschien anders vermoeden, maar eigenlijk is het dus een uit de kluiten gewassen bes. En gezond dat-ie is! De pitjes van de granaatappel bevatten namelijk veel kalium en vitamine C. De krachtige antioxidanten in de vrucht zouden zelfs ontstekingsremmend werken, goed zijn voor je bloeddruk en het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Daarnaast smaakt de granaatappel ook nog goed. Roer de pitjes door de yoghurt of havermout, strooi ze over een salade of een soep of roer ze door de rijst of couscous.

Sneller schillen

Jammer is dat de vrucht niet heel ‘gebruiksvriendelijk’ is. De schil is stevig en de pitjes zijn soms moeilijk los te krijgen. We ontdekten echter dat het een stuk eenvoudiger wordt als je de granaatappel op de juiste manier snijdt.

Foodhack

Een foodhack op TikTok laat zien dat je eerst het een kapje van de bovenkant los moet snijden (trek hem nog niet los). Snijd vervolgens vanaf het kapje naar beneden, richting de onderkant van de vrucht. Maak meerdere van zulke inkepingen rondom. Verwijder nu het kapje van de granaatappel en trek hem los langs de inkepingen. De granaatappel is nu stervormig. Draai hem om, leg hem in een kommetje en sla een paar keer hard met een lepel op de onderkant van de granaatappel. Voilà, alle pitjes zijn losgekomen! Pluk nog wel eventuele witte stukjes uit de kom.

Benieuwd hoe dit er precies uitziet? Bekijk dan onderstaande video:

@alphafoodie

How to open a pomegranate ? #pomegranate #kitchenhack #foodhack

? Wellerman – Sea Shanty – Nathan Evans

Ook handig: Foodhack: zo pel je snel en makkelijk een sinaasappel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Alphafoodie, De Hippe Vegetariër | Beeld: Pexels