03 maart 2021

En hij lijkt bijzonder veel op die van het bekende Franse merk

Iedere kookliefhebber droomt van een goede stoof- en braadpan, maar aan die gietijzeren pannen hangt vaak wel een flink prijskaartje. Gelukkig komt Aldi met een betaalbaar alternatief op de proppen. 

Gietijzeren braadpan

Thuiskoks uit Engeland zijn dolenthousiast: in het Verenigd Koninkrijk heeft Aldi namelijk een zeer betaalbare braadpan op de markt gebracht. Wat vorm en materiaal betreft lijkt de pan verdacht veel op de gietijzeren braadpannen van Le Creuset. Maar waar je voor een echte Creuset zo’n 245 pond neertelt (215 euro in Nederland), kost de versie van de Aldi slechts 24,99 pond. Nogal een verschilletje!

Lichtroze

Het mag dan wel een goede deal zijn, maar de Aldi-pan is niet voor iedereen weggelegd. De braadpan is namelijk alleen verkrijgbaar in het lichtroze, dus iedereen die van een stoere stijl houdt in de keuken is er misschien niet van gediend. Maar wij kunnen er prima mee leven, want veelzijdig is de pan zeker: hij kan gebruikt worden op gas, elektrische, halogeen- en keramische kookplaten én je kan hem in de oven zetten (tot 250°C). De buitenzijde van de pan is gemaakt van gietijzer en de binnenkant is voorzien van een antiaanbaklaag, zodat je zorgeloos even weg kan lopen van het fornuis terwijl je maaltje staat te stoven.

Nu maar duimen dat de pan ook hier heel snel in de schappen ligt!

Lees ook: 5x dit moet je weten voordat je een Le Creuset braadpan koopt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro UK | Beeld: Unsplash