Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 4 takjes munt
  • 50 gram amandelen, gepeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 gram doperwten (diepvries)
  • 100 milliliter Licor 43
  • 100 milliliter zure room
  • 50 gram Manchego kaas + extra ter garnering
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
02 oktober 2019
30 min.
4 pers.

Luxe diner gepland? Dan is dit het perfecte voorgerecht!

Gazpacho is een van oorsprong Spaans gerecht. De koude soep wordt bereidt van rauwe groenten en kruiden. Veel gazpacho’s worden gemaakt van tomaat. Wij pakken het echter anders aan en kiezen voor de groene variant. Door de groene gazpacho te combineren met Licor 43 maak je het perfecte voorgerecht voor een gezellig diner met vrienden of familie!

Deze koude soep met Licor 43 is het perfecte voorgerecht.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de groene gazpacho met Licor 43:

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde sjalotten en knoflook toe.
  • Pluk de blaadjes van de takjes munt en voeg ook deze, samen met de gepelde amandelen, toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en roer de doperwten erdoor. Laat het geheel ± 30 minuten zacht pruttelen. Roer voor meer smaak grotere muntbladeren door de soep.
  • Laat de soep iets afkoelen en pureer met een staafmixer de soep tot een egale textuur.  Wrijf de soep tenslotte nog door een zeef om alle grote stukken te verwijderen.
  • Roer de Licor 43 en zure room door de groene soep. Laat de soep volledig afkoelen.
  • Schaaf een aantal grove flinters Manchego kaas door de soep.
  • Klop de koude soep nogmaals op – dit kan met de staafmixer – tot de soep schuimig van structuur wordt.
  • Verdeel de groene gazpacho over vier soepkommen.
  • Garneer de gazpacho met wat kleine muntblaadjes, de amandelschaafsel en wat extra Manchego-flinters.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Knapperige bbq-spruitjes met bacon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Flickr, Paleokeittiö

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd
  • 4 takjes munt
  • 50 gram amandelen, gepeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 gram doperwten (diepvries)
  • 100 milliliter Licor 43
  • 100 milliliter zure room
  • 50 gram Manchego kaas + extra ter garnering
  • 1 eetlepel amandelschaafsel