Ingrediënten
  • 350 gram cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 250 gram Griekse Kalamata olijven
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram fetakaas
  • Voor de dressing
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 milliter extra vergine olijfolie
Maayke
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram cherrytomaten
  • 1 komkommer
  • 250 gram Griekse Kalamata olijven
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram fetakaas
  • Voor de dressing
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 milliter extra vergine olijfolie

De perfecte combinatie van ingrediënten en Griekse kruiden

‘Horiatiki’ is de officiële benaming van de traditionele Griekse salade. Deze salade van onder andere cherrytomaten, komkommer en feta kan eigenlijk altijd wel als bijgerecht geserveerd worden. Daarbij is het ook nog eens supermakkelijk om deze Griekse salade zelf te maken, want binnen 15 minuten heb je ‘m al op tafel staan!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Griekse salade:

  • Begin met het maken van de salade: halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in schijven en snipper de Kalamata olijven en rode ui.
  • Doe de ingrediënten in een grote kom en verkruimel de fetakaas erover.
  • Maak nu de dressing: schenk in een kleine kom de rode wijnazijn, het citroensap en oregano. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Schenk langzaam de olijfolie toe en blijf ondertussen de dressing doorroeren.
  • Verdeel de dressing over de salade en combineer alle ingrediënten samen. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Romige citroenkip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish