Ingrediënten
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel harissa (vervang eventueel door sambal)
  • 2 eetlepels bloem
  • Verse peterselie
  • Verse koriander
  • 50 gram feta
  • 4 hamburgerbroodjes
  • IJsbergsla, ter garnering
  • Tomaat, ter garnering
  • Salsa, ter garnering
30 min.
4 pers.

Makkelijke en smaakvolle burgers voor een dagje vega

De combinatie van falafel en feta maakt van deze burger een ware smaaksensatie. Met een keukenmachines draai je de burgers zo in elkaar, dus we kunnen snel aan tafel vanavond. Lekker op een wit bolletje met sla, tomaat en salsa.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Laat de kikkererwten goed uitlekken. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Doe de kikkererwten, knoflook, ui, komijn, harissa, bloem, peterselie en koriander in de keukenmachine. Laat draaien totdat alles gemengd tot een glad deeg.
  • Verdeel het deeg in vier stukken en rol hier ballen van. Druk de ballen plat tot burgers en maak een kuiltje in het midden.
  • Plaats een blokje feta in het midden van elke burger en vouw de zijkanten naar binnen, zodat de kaas in het deeg zit ingepakt.
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak daarin de burgers gedurende ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin.
  • Beleg een burgerbroodje met sla, tomaat, salsa en de falafelburger.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Vegetarische pasta-ovenschotel met spinazie en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel harissa (vervang eventueel door sambal)
  • 2 eetlepels bloem
  • Verse peterselie
  • Verse koriander
  • 50 gram feta
  • 4 hamburgerbroodjes
  • IJsbergsla, ter garnering
  • Tomaat, ter garnering
  • Salsa, ter garnering