Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • Zout
  • Peper
  • 125 gram bloem
  • 1,5 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 295 milliliter kippenbouillon
  • 235 milliliter kookroom
  • 1 uitgeperste citroen
  • 1 citroen, gesneden in plakken
  • Verse peterselie, ter garnering
Marlieke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • Zout
  • Peper
  • 125 gram bloem
  • 1,5 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 295 milliliter kippenbouillon
  • 235 milliliter kookroom
  • 1 uitgeperste citroen
  • 1 citroen, gesneden in plakken
  • Verse peterselie, ter garnering

Een frisse draai aan je kipfilet

Geef je kipfilet een frisse twist door hem te bakken in deze romige citroensaus. Dit gerecht zet je snel op tafel en bevat eenvoudige ingrediënten, perfect dus voor een doordeweekse dag. Serveer de citroenkip met tagliatelle, groente en verse kruiden voor een volledige maaltijd. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat ga je doen?

  • Snijd de kipfilets horizontaal doormidden, zodat er vier dunne plakken filet ontstaan.
  • Breng beide kanten van de kipfilets op smaak met peper en zout.
  • Doe de bloem in een schaal of diep bord en wentel de kipfilets om in de bloem. Schud de kipfilets even zodat de bloem gelijkmatig wordt verdeeld.
  • Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur en voeg de boter en olie toe. Roer deze samen terwijl de boter smelt. Zorg ervoor dat de bodem van de pan helemaal is ingevet.
  • Doe de kipfilets in de pan en laat 3 tot 5 minuten bakken totdat ze goudbruin kleuren. Draai dan de kip om en laat de andere kant 3 tot 5 minuten bakken tot de filets gaar zijn.
  • Haal de kipfilets uit de pan en leg ze even aan de kant. Schrap eventuele aangekoekte stukjes uit de pan met een spatel.
  • Doe vervolgens de kippenbouillon en de kookroom in de koekenpan en roer door. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  • Voeg het citroensap toe. Laat de saus 5 minuten op laag vuur sudderen.
  • Plaats de kipfilets terug in de pan en leg op elke filet een plakje citroen. Lepel nog wat saus over de bovenkant als de kip niet helemaal bedekt wordt door de saus.
  • Haal de pan van het vuur. De saus wordt dikker tijdens het afkoelen.
  • Serveer bij een pastagerecht met verse peterselie en extra saus. Eet smakelijk!

Ook lekker: Gevulde kipfilet met spinazie en Boursin

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty