Sabine

Geen gedoe meer met de teentjes knoflook

Knoflook is voor velen de smaakmaker van hartige gerechten. Het gebeurt dan ook regelmatig dat we een teentje of twee extra toevoegen aan een gerecht. Je moet de knoflook van tevoren alleen wel pellen en dat kan soms best lastig gaan. Gelukkig is er een manier om het jezelf makkelijker te maken.

Knoflookgeur aan je handen

Omdat knoflook een van de meest gebruikte smaakmakers in de keuken is, komt het dan ook regelmatig voor dat onze vingers de indringende geur van knoflook bevatten. Voordat we je vertellen hoe je op een makkelijke manier knoflook kunt pellen, laten we je eerst weten hoe je van die nare knoflookgeur af kan komen. Het is namelijk heel simpel, het enige dat je nodig hebt is kokosolie. Wrijf kokosolie nadat je knoflook hebt gesneden op je handen en tussen de vingers. Spoel af met lauwwarm water en je handen reuken weer fris en fruitig!

Benieuwd hoe je op de makkelijkste manier ooit knoflook kunt pellen? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2