Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een flinke handvol lente-uien, gesneden
  • 500 gram spinazie
  • 300 gram bevroren doperwten
  • 200 gram broccoli, in stronkjes gesneden
  • 1,2 liter groentebouillon
  • Een handvol verse munt
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 gram fetakaas, verkruimeld
Roos
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een flinke handvol lente-uien, gesneden
  • 500 gram spinazie
  • 300 gram bevroren doperwten
  • 200 gram broccoli, in stronkjes gesneden
  • 1,2 liter groentebouillon
  • Een handvol verse munt
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 gram fetakaas, verkruimeld

Deze soep is een boost voor je weerstand

Sommige mensen worden niet vrolijk van een bord vol met groen. Heb jij hier helemaal geen last van en word jij juist blij van een lekker kleurtje op je bord? Probeer dan eens deze frisse doperwtensoep. Niet de meest voor de hand liggende soep, maar een perfect gerecht om je weerstand wat op te krikken. Hij zit namelijk bomvol vitamine A, C en K. Wat wil je nog meer? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak de lente-uien  ±5 minuten op middelhoog vuur.
  • Doe de bevroren doperwten, spinazie, broccoli en groentebouillon in de pan. Breng dit aan de kook en laat vervolgens ±10 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de munt toe. Blend vervolgens de soep met een blender tot een glad geheel.
  • Serveer de soep in een kom en top af met wat feta, verse peper en een klein beetje olijfolie.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Pasta carbonara met gerookte zalm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill YouTube