Ingrediënten
  • 450 gram kipfilets
  • 1 à 2 knoflooktenen
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 280 gram gemarineerde artisjok in pot
  • 250 gram geroosterde paprika’s in pot
  • 45 gram zongedroogde tomaten
  • 45 gram zwarte Griekse olijven
  • 250 gram witte rijst
  • 1 eetlepels verse peterselie
30 min.
4 pers.

Deze maaltijd heb je zo op tafel staan

Doordeweeks maken we het liefst gerechten die makkelijk te maken zijn en zo weinig mogelijk tijd in beslag nemen in de keuken. Gelukkig voor jullie hebben wij van Kookfans opnieuw een recept waarbij dit allemaal mogelijk is. Dit wereldse gerecht van Griekse kip met rijst is om van te smullen en staat binnen een half uurtje al op tafel. Lekker makkelijk, toch?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Pers de knoflookteen en smeer de blokjes kipfilets in met de knoflook, peper en het zout.
  • Bereid de witte rijst ondertussen volgens de verpakking.
  • Verhit een koekenpan op middel hoogvuur en voeg de olijfolie toe.
  • Bak de blokjes gaar en goudbruin in de pan, ca. 8 tot 10 minuten.
  • Voeg de artisjokken, geroosterde paprika, zongedroogde tomaten en Griekse olijven toe. Roer door elkaar en bak ca. 3 tot 5 minuten.
  • Giet de witte rijst af, verdeel over vier borden en schep de Griekse kip erbij.
  • Verdeel voor het serveren wat verse peterselie over de Griekse kip en witte rijst.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Franse knoflooksoep met 16 tenen knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 450 gram kipfilets
  • 1 à 2 knoflooktenen
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 280 gram gemarineerde artisjok in pot
  • 250 gram geroosterde paprika’s in pot
  • 45 gram zongedroogde tomaten
  • 45 gram zwarte Griekse olijven
  • 250 gram witte rijst
  • 1 eetlepels verse peterselie