Maayke

Vanish Oxi Action kan je ook voor deze 8 dingen in huis gebruiken

Vanish Oxi Action is een van de meest gebruikte vlekverwijderaars voor textiel van dit moment. Veel mensen gebruiken het poeder om de meest hardnekkige vlekken uit kleding te krijgen. Handig natuurlijk, maar er zijn ook nog acht andere verrassende manieren waarop dit schoonmaakmiddel gebruikt kan worden. Wij sommen ze voor je op.

1. Verwijder de etiketten van de potten

Wil je je glazen kruidenpotjes hergebruiken of hardnekkige etiketten van je nieuwe serviesgoed verwijderen? Probeer dan eens Vanish Oxi Action. Vul je gootsteen met heet water en voeg een schep Vanish poeder toe. Voeg je gelabelde items toe en laat ze weken. Binnen het uur zie je de meeste labels al op het water drijven. Zo makkelijk kan het zijn!

2. Reinig de voegen tussen de tegels in de keuken of badkamer

Voegen schoonmaken kan een hele klus zijn, maar met Vanish is dit een stuk minder lastig. Maak een pasta van water en het poeder en gebruik een oude tandenborstel om het op het oppervlak van de voegen aan te brengen. Laat het minstens 10 minuten zitten en spoel het daarna af met een natte spons. Let wel: draag handschoenen, want langdurig contact met het schoonmaakpoeder kan de huid irriteren.

3. Neutraliseren van stinkende sportkleren

Vanish kan niet alleen helpen vlekken in kleding op te lossen. Het kan ook worden gebruikt om geuren uit sportartikelen te halen, zoals helmen, handschoenen of scheenbeschermers. Vul een emmer met koud water en voeg wat Vanish Oxi Action toe. Wacht tot het poeder is opgelost. Als alternatief kun je de Vanish ook oplossen in heet water en wachten tot het is afgekoeld voordat je je sportspullen toevoegt. Week je sportitems en spoel grondig met schoon, koud water. Die vieze stank zal verdwenen zijn!

4. Reinig je douchegordijn

Je plastic douchegordijn is niet zo moeilijk schoon te maken als je denkt. Vanish kan zeepresten, slijmerige bacteriën en schimmel verwijderen. Maak een weekoplossing van Vanish en water (kijk op de verpakking naar de juiste verhouding), laat het gordijn ongeveer 15 minuten weken en schrob eventuele hardnekkige stukken schoon door de onderzijde tegen elkaar aan te wrijven. Spoel met koud, schoon water en hang opnieuw op om het te laten drogen.

Lees de overige vier toepassingen met Vanish Oxi Action op de volgende pagina.

Pagina 1/2