Desy

Nooit meer doen!

Het is natuurlijk hartstikke logisch; je zit in een restaurant en de ober drukt je een menukaart met 23 verschillende gerechten in je handen, door de bomen zie je het bos niet meer. De suggestie van de chef is dan hartstikke handig, want wat de chef aanbeveelt moet wel goed zijn toch? 

Suggesties
Volgens Gordon Ramsay kun je maar beter niet naar de aanbevelingen van de chef luisteren als je geen voedsel wilt eten dat bijna overdatum is. Bestel je iets wat de chef heeft aanbevolen, dan is de kans heel groot dat hij je restjes eten voorschotelt. Ramsay legt het uit: “Suggesties worden vaak bepaald door wat de chef nog aan ingrediënten heeft liggen, om producten die dreigen de houdbaarheidsdatum te overschrijden zo nog te kunnen verkopen.”

Hell’s Kitchen
Dat Ramsay eerlijk is over deze restaurantpraktijken is bepaald geen geheim; hij staat niet voor niets bekend als de grofgebekte chef die er geen moeite mee heeft om iedereen precies te vertellen wat er in zijn hoofd omgaat. Van het verkopen van kliekjes of eten dat eigenlijk al te lang of op een onhygiënische plek heeft gestaan kun je hem echter niet beschuldigen; uit het programma Hell’s Kitchen blijkt wel dat hygiëne hoog in het vaandel staat bij deze man.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN.be | Beeld: Unsplash