Sabine
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram broccoliroosjes
  • 1,5 liter koud water
  • 4 theelepels zeezout
  • 120 milliliter kookroom
  • Zwarte peper

Je hebt er echt maar vijf ingrediënten voor nodig!

Wie een soep in elkaar wil flansen kan tig ingrediënten in huis halen in de hoop een smaakvol geheel te creëren, maar het kan ook simpel. Zo bewijst deze broccolisoep van Gordon Ramsay, waar je maar vijf ingrediënten voor nodig hebt. 

Het is een fluitje van een cent. 

Kooktechniek

Vijf ingrediënten om een Gordon Ramsay-waardige soep te maken klinkt een beetje karig. Fans van de programma’s van de chef horen ‘m al roepen: This is f****** blend. Chef-kok Clare Smyth, die onlangs werd uitgeroepen tot ’s werelds beste vrouwelijke kok, vertelt dat ’t ‘m in de techniek zit. Volg daarom de instructies zorgvuldig en je zult een, zoals ze het zelf noemt,  ‘sublieme soep’ maken.

Zo maak je het:

  • Breng water aan de kook, voeg zout toe en doe de broccoliroosjes in de pan. Kook het ongeveer 10 minuten. Giet de roosjes daarna af én bewaar het kookwater!
  • Doe de roosjes weer terug in de pan en verwarm twee tot drie minuten om ze te drogen. Schud de pan regelmatig.
  • Doe de broccoli daarna in een keukenmachine en voeg een royale lepel van het kookwater toe. Blend het geheel tot een soepele, lichtgroene puree ontstaat. Verdun het geheel door nog een beetje kookwater toe te voegen.  Zeef de puree daarna, zodat er geen klontjes meer in zitten.
  • Doe de puree opnieuw in een pan en breng aan de kook. Roer drievierde van het kookvocht door de puree en voeg daarna de room toe. Voeg daarna peper naar smaak toe en serveer. 

Lees ook: Recept van Gordon Ramsay: paella met kip en chorizo

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Guardian | Beeld: Unsplash