Ingrediënten
  • 400 gram paellarijst (bomba of calasparra)
  • 6 kippendijen (zonder bot en vel ± 600 gram)
  • 250 gram rauwe chorizo, ontveld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • Een plukje saffraandraadjes
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram doperwten, ontdooid
  • 6 grote tomaten
  • Een handvol bladpeterselie
  • Partjes citroen, voor erbij
  • 10 grote gamba's (ongepeld) voor erbij
40 min.
4 - 6 pers.

Zo maakt Gordon Ramsay een heerlijke paella

Als iemand weet hoe je écht paella moet maken, dan is het topchef Gordon Ramsay wel. Dit heerlijke Spaanse gerecht komt oorspronkelijk uit Valencia, maar wordt tegenwoordig in alle regio’s van Spanje gemaakt. De variaties met dit gerecht zijn eindeloos, als het maar goed past bij rijst. Zo wordt er van oudsher kip, konijn en slakken aan toegevoegd. Tegenwoordig voegen we er liever gemengde zeevruchten als mosselen en garnalen aan toe, samen met kip en chorizo. Net als in dit heerlijke gerecht van Gordon Ramsay!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Was de paellarijst goed onder de kraan, laat het uitlekken en zet opzij.
  • Snijd de kippendijen in kleine stukken en breng ze op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de chorizo in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Verhit in een diepe wok- of koekenpan de olijfolie. Braad de kippendijen rondom aan. Schep ze op een bord en zet opzij.
  • Voeg de blokjes chorizo toe aan de pan en bak deze 2 minuten.
  • Voeg de gesneden knoflook, rode en groene paprika toe en bak dit samen 3 – 4 minuten tot de paprika zacht wordt.
  • Doe de rijst erbij en bak al roerend deze enkele minuten mee tot de korrels roosteren.
  • Schenk de witte wijn erbij en laat deze tot de helft inkoken.
  • Voeg de kippenbouillon, saffraan en de paprikapoeder toe.
  • Breng het geheel aan de kook, voeg de stukken kippendij erbij en zet het vuur lager. Laat de paella 15 minuten sudderen en schep af en toe om.
  • Bak ondertussen in een andere pan de grote gamba’s met wat olijfolie, witte wijn, het sap van de citroen en wat verse peterselie. Zet aan de kant zodra ze gaar zijn.
  • Voeg na 15 minuten de doperwten en gesneden tomaten toe aan de paella en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
  • Haal wanneer de rijst beetgaar is de pan van het vuur en garneer de paella met de gebakken gamba’s, wat parten citroen en wat verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gevulde zoete aardappel met groenten en geitenkaas

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Kookfans©

Ingrediënten
  • 400 gram paellarijst (bomba of calasparra)
  • 6 kippendijen (zonder bot en vel ± 600 gram)
  • 250 gram rauwe chorizo, ontveld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • Een plukje saffraandraadjes
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram doperwten, ontdooid
  • 6 grote tomaten
  • Een handvol bladpeterselie
  • Partjes citroen, voor erbij
  • 10 grote gamba's (ongepeld) voor erbij