Ingrediënten
  • 10 ijshoorntjes/ijswafeltjes
  • 350 gram hazelnoten
  • 960 gram dikke slagroom
  • 560 gram melkchocolade, in stukjes
  • 400 gram pure chocolade, in stukjes
  • Voor de coating:
  • 550 gram melkchocolade, in stukjes
  • 175 gram hazelnoten
60 + 4 uur wachttijd min.
10 pers.

Deze chocolade-hazelnootbal is zo’n 100 keer groter dan het origineel

Mega-versies van ons favoriete snoep, wij worden er zo blij van als een kind. Soms heb je het geluk dat je in de supermarkt een XXL variant van je favoriete chocolade kunt kopen, maar je kunt natuurlijk ook zelf de keuken in duiken. Met deze gigantische Fererro Rocher maak je geheid indruk op je vrienden en familie. Nog beter: jullie kunnen ‘m samen opsmikkelen. Er is genoeg voor iedereen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je hem?

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Dompel de ijshoorntjes kort onder in water om ze zacht te maken. Leg ze dan op een bakplaat en bak 2 tot 3 minuten in de oven. Als het goed is, zijn de ijshoorntjes nu zacht genoeg om ze voorzichtig uit te rollen.
  • Verspreid de uitgevouwen hoorntjes over de bodem en zijkanten van twee ronde kommen of bakvormen. De uitgerolde ijshoorntjes mogen overlappen, zodat alles goed bedekt wordt door de wafeltjes.
  • Plaats de kom of bakvorm 5 minuten in de oven om de uitgevouwen wafels weer knapperig te maken.
  • Bereid de vulling. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en bak ze 8 tot 10 minuten in de oven, totdat de hazelnoten beginnen te geuren.
  • Doe de hazelnoten in een kom, maar houd één handje achterwege. Giet de slagroom over de hazelnoten in de kom en roer voorzichtig door. Laat minstens een halfuurtje staan zodat de slagroom de hazelnootsmaak kan opnemen.
  • Doe de melk en de pure chocolade in een kom. Verwarm het hazelnoot-slagroommengsel in een steelpannetje. Haal van het vuur zodra het begint te koken. Haal de slagroom door een zeef om de hazelnoten eruit te filteren.
  • Roer de slagroom en de chocolade samen tot een ganache. Verdeel de ganache over de twee kommen met wafels. Zet de gevulde kommen minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Wanneer de ganache goed is afgekoeld, maak je een kleine uitholling in het midden van de chocolade bij één van de helften. Dit is het ‘centrum’ van de Ferrero Rocher, waar later de hazelnoten inkomen.
  • Smelt de melkchocolade voor de coating en hak de hazelnootjes voor de coating fijn. Haal de twee helften voorzichtig uit de kommen. Schenk de gesmolten melkchocolade over de buitenkant (de kant met de wafels) van de twee halve bollen. Bestrooi met de fijngehakte hazelnoten. Laat beide helften afkoelen.
  • Vul het holletje met de overgebleven hazelnoten. Plaats dan de twee helften op elkaar om een grote bol te vormen. Gebruik eventueel extra gesmolten chocolade om de helften aan elkaar te plakken.
  • Ga je voor het complete plaatje? Verpak de bol dan in gouden papier!

Wil je de instructies nog eens bekijken? Kijk dan naar onderstaande video:

Ook lekker: Toblerone Oreo truffels met maar 3 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tastemade | Beeld: Videostill Tastemade

Ingrediënten
  • 10 ijshoorntjes/ijswafeltjes
  • 350 gram hazelnoten
  • 960 gram dikke slagroom
  • 560 gram melkchocolade, in stukjes
  • 400 gram pure chocolade, in stukjes
  • Voor de coating:
  • 550 gram melkchocolade, in stukjes
  • 175 gram hazelnoten